Dag 6
Vikt: 9.1 kg
Frukost: Havregrynsgröt med sylt och sojamjölk
Mellanmål: -
Lunch: Bönröra med hemlagad tomatsås och sallad till
Mellanmål: Tre bananer och en risifrutti
Kväll: Te och 10 gurkstavar
Motion: Repat och dansat på scenen hela dagen
När NS3e var i England så bodde jag och en vän hemma hos en tant som var vegetarian och en fd hippi/krigsdemonstrant. En kväll lagade hon den mest fantastiska grönsaksgratängen och som av en slump så fanns det receptet med i Metro härom veckan. Givetvis var jag tvungen att slänga ihop en bytta;
Vegetarisk grönsaksgratäng
4 portioner
Ingredienser;
250g pasta
1/2 kg blomkål
2 broccolistånd
1 dl riven ost
1 dl cashewnötter
Sås
2msk vetemjöl
2 dl blomkålsspad
2 dl lättmjölk
1 dl riven ost
salt, peppar, dragon
1.Sätt ugnen på 250 grader. Häll blomkål och broccoli i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Spara 2 dl kokspad till såsen.
2. Koka pastan. Blanda mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, späd med kokspadet och låt koka i 3 minuter. Tillsätt ost, salt, peppar och dragon.
3. Lägg pasta, blomkål och broccoli i en form, häll över såsen och strö till sist på ost och nötter. Gratinera i ugnen 10 - 15 minuter.
