Dag 4
Vikt: 9.4 kg
Frukost: Havregrynsgröt med sylt och sojamjölk
Mellanmål: 1 banan
Lunch: En liten skål med keso/hackad rödlök/hackad paprika och 4 stekta
quornnuggets med 2 små hasselbackspotatisar + en liten klick vitlöksdressing.
1 glas apelsinjuice.
Mellanmål: -
Kväll: Te och hackade paprika och gurkstavar
Motion: 50 x armhävning , 50 x situps. Har dessutom kånkat tvätten upp och ner för
trapporna idag!
Jag hittade en lista idag på busenkla icke-recept-rätter som är bra och enkla (och billiga);
* Blanda kokt pasta med en burk uppvärmd tomatkross som du har kryddat efter smak.
Blanda i ex, solrosfrön eller bönor.
* Koka couscous och blanda i färdig pesto och ett par hackade tomater.
* Koka upp vatten till en påse med snabbnudlar. Lägg i små bitar av grönsaker som du råkar ha hemma och
koka tills de är mjuka. Gör sedan som du brukar med snabbnudlarna.
* Värm sojakorvar, servera med fullkornsbröd, senap, ketchup och bostongurka. Och kanske potatismos.
* Gör en enorm "Dagobertmacka" av grovt bröd, vegetarisk pastej, paprika, tomat och örtsalt.
Eller mosad avokado, soltorkade tomater och solrosfrön.
* Stek upp färdiga grönsaksbiffar/ Quornnuggets/ basilikapuffar/ Vad du nu föredrar från frysdisken, servera
t.ex. med pasta elelr ris och kanske en färsk grönsak.
* Laga till en vegfärs med tomatkross och ex. hair corts verts i och koka pasta/kornris/matvete till.
* Häll i 3 - 4 deceliter hirs i en form. Häll en burk med bönor i tacomix elelr vita bönor i tomatsås över hirsen.
Ringla över chilisås. Avsluta med att hälla på 4 -5 deceliter vatten. Låt stå i 225-gradig ugn ca 25 min.
Källa: Vego Paradiso - en smak av det veganska köket av Pia Hall