Dag 4

Vikt:             9.4 kg

Frukost:        Havregrynsgröt med sylt och sojamjölk

Mellanmål:   1 banan         

Lunch:          En liten skål med keso/hackad rödlök/hackad paprika och 4 stekta 
                      quornnuggets med 2 små hasselbackspotatisar + en liten klick vitlöksdressing.
                      1 glas apelsinjuice.

Mellanmål:   -

Kväll:            Te och hackade paprika och gurkstavar

Motion:        50 x armhävning , 50 x situps. Har dessutom kånkat tvätten upp och ner för
                      trapporna idag!


Jag hittade en lista idag på busenkla icke-recept-rätter som är bra och enkla (och billiga);

* Blanda kokt pasta med en burk uppvärmd tomatkross som du har kryddat efter smak.
  Blanda i ex, solrosfrön eller bönor.

* Koka couscous  och blanda i färdig pesto och ett par hackade tomater.

* Koka upp vatten till en påse med snabbnudlar. Lägg i små bitar av grönsaker som du råkar ha hemma och
  koka tills de är mjuka. Gör sedan som du brukar med snabbnudlarna.

* Värm sojakorvar, servera med fullkornsbröd, senap, ketchup och bostongurka. Och kanske potatismos.

* Gör en enorm "Dagobertmacka" av grovt bröd, vegetarisk pastej, paprika, tomat och örtsalt. 
   Eller mosad avokado, soltorkade tomater och solrosfrön.

* Stek upp färdiga grönsaksbiffar/ Quornnuggets/ basilikapuffar/ Vad du nu föredrar från frysdisken, servera
  t.ex. med pasta elelr ris och kanske en färsk grönsak.

* Laga till en vegfärs med tomatkross och ex. hair corts verts i och koka pasta/kornris/matvete till. 

* Häll i 3 - 4 deceliter hirs i en form. Häll en burk med bönor i  tacomix elelr vita bönor i tomatsås över hirsen.
   Ringla över chilisås. Avsluta med att hälla på 4 -5 deceliter vatten. Låt stå i 225-gradig ugn ca 25 min.

 Källa: Vego Paradiso - en smak av det veganska köket av Pia Hall


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback